Prah šola vožnje

Tečaj - voditelj čolna

Tečaj je nepogrešljiv za uspešno opravljanje izpita za čoln. Obsega vsa poglavja po programu objavljenem v Uradnem listu RS in po zahtevah Uprave Republike Slovenije za pomorstvo s posebnim poudarkom na praktičnem delu na pomorskih kartah, vezanju vozlov in izogibanju trčenja. Na tečaju kandidati uporabljajo prave navtične karte in prave navtične trikotnike.Vsak tečajnik prejme knjigo – Priročnik za voditelja čolna + pomorsko karto za vajo (A3 format).

Tečaj traja tri delovne dni v popoldanskih urah (16:30 do pribl. 20:30).

Tečaj obsega naslednje vsebinske sklope:
  • pravila o izogibanju trčenju na morju,
  • pomorski predpisi,
  • osnove navigacije,
  • osnove motoroznanstva,
  • mornarska dela in veščine.

O IZPITU

Izpit za voditelja čolna poteka pred 3 člansko komisijo in je sestavljen iz praktičnega in teoretičnega dela. Izpit se opravlja v treh izpitnih centrih UPRAVE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA POMORSTVO v Kopru, Ljubljani in Mariboru. Datum izpita določi URSP, glede na termine objavljene na njihovi spletni strani. Vsa potrebna dokumentacija za pristop k izpitu se uredi na začetku tečaja.

K izpitu sme pristopiti oseba, ki je dopolnila 16 let starosti (s čolnom dolžine nad 12 metrov ali z gliserjem pa lahko kljub potrdilu upravlja le oseba, ki je dopolnila 18 let starosti). V primeru, da kandidat nima opravljenega vozniškega izpita, mora k prošnji za opravljanje izpita biti priložena fotokopija zdravniškega potrdila in potrdila o opravljenem izpitu iz prve pomoči.

CENA: 179,00 € / osebo

 V ceno je všteto: vrhunsko predavanje v ustrezno opremljeni učilnici, literatura, izpitna vprašanja, uporaba navtičnih pripomočkov (navtična karta, navtični trikotniki, vrvi), navtična karta za vaje (124,50 €), stroški izpita (54,50 €). Doplačil ni!


Dodatno:
-  Slike za osebni dokument
-  Vozniško dovoljenje kot dokaz za opravljeno prvo pomoč

Lokacije izvajanja
Tečaj se izvaja v Rogaški Slatini, Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju in Novem Mestu. Če se pojavi povpraševanje ali že organizirana skupina najmanj 9 kandidatov, se tečaj organizira kjer koli v Sloveniji.


PRIJAVA

Ob prijavi na tečaj in izpit morate izpolniti spodnjo prijavnico in priložiti osebno fotografijo ter kopijo vozniškega dovoljenja ali potrdilo o opravljenem tečaju iz prve pomoči.


KONTAKT IN INFORMACIJE

Capt. Niko Bjelovučić, kapitan dolge plovbe; predavatelj
E-naslov: info@navtikon.si
Gsm: 031 320 532
Spletna stran: www.navtikon.si

soalvoznje@prah.si, 03 819 19 80

Dodatno

Najnovejši dogodki