Prah šola vožnje

Tečaj radiotelefonije - VHF GMDSS

Na čolnu, ki ima radijsko postajo z digitalnim selektivnim klicem na zelo visokih frekvencah (VHF), se mora nahajati oseba, ki ima potrdilo o usposobljenosti za upravljanje z VHF GMDSS postajo. To potrdilo je obvezno pri najemu čolna, saj je večina čolnov opremljenih z radijsko postajo VHF GMDSS.

O IZPITU

Izpit za VHF GMDSS poteka pred 2 člansko izpitno komisijo in je praktičen, kar pomeni, da poteka z uporabo VHF GMDSS simulatorja, ki ga tečajniki uporabljajo tudi pri pripravi na izpit za VHF GMDSS. Poudarek je na poznavanju celotnega sistema pomorskih komunikacij, zato izpitna komisija postavlja tudi teoretična vprašanja.
Izpit se vedno opravlja na Upravi RS za pomorstvo v Kopru.


VSEBINSKI SKLOPI PREDAVANJ tečaja GMDSS:

  • pravila o radijski službi
  • osnove radiotelefonije
  • delo na GMDSS opremi ali simulatorju


CENA

Tečaj VHF GMDSS: 159,00 € / osebo

V ceno je všteto: vrhunsko predavanje v ustrezno opremljeni učilnici, uporaba simulatorja, ustrezna literatura, stroški izpita. Doplačil ni.


LOKACIJE IZVAJANJA

Tečaje izvajamo po vsej Sloveniji. Zagotavljamo redne termine v Rogaški Slatini, Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju in Novem Mestu. Če se pojavi povpraševanje ali že organizirana skupina najmanj 9 kandidatov pa tečaj organiziramo kjer koli v Sloveniji.


PRIJAVA

Ob prijavi na tečaj in izpit morate izpolniti spodnjo prijavnico in priložiti osebno fotografijo.


KONTAKT IN INFORMACIJE

Capt. Niko Bjelovučić, kapitan dolge plovbe; predavatelj
E-naslov: info@navtikon.si
Gsm: 031 320 532
Spletna stran: www.navtikon.si

solavoznje@prah.si, 03 819 19 80

Dodatno

Najnovejši dogodki